skip to Main Content

Bureau

Na het afronden van de studie interieurdesign aan de Koninklijke Academie in Den Haag, heeft Dirk van Berkel zich de afgelopen jaren bewezen als interieurarchitect en ontwerper van estetisch en functioneel meubiliar.

Dirk van Berkel heeft met zijn bureau verschillende grote projecten ingericht, zoals het ministerie van Algemene Zaken in Den Haag. Maar hij heeft ook custom made producten ontwikkeld.

Dirk van Berkel:

In mijn ontwerpen zie je wel een handschrift, meestal is het minimaal. Wat niet betekent dat ik van een koude omgeving hou. De combinatie van oude karaktervolle architectuur in combinatie met een strak interieur spreekt mij het meest aan. Univar is hier een mooi voorbeeld van. Een oud pakhuis aan de haven in Antwerpen waarin met respect voor de oude architectuur een kantoor ruimte is ontworpen. De ruimte is open en transparant, waardoor de gebruiker kan blijven genieten van de architectuur van het pand.

Daarnaast werk ik graag conceptueel, een filosofie vertalen in vormgeving waarin de samenhang van de verschillende uitingen ( architectuur, interieurarchitectuur, producten ) een geheel wordt.